23270142_964270917054117_5982126633700116468_o-2

De krullenknipbehandeling bestaat altijd uit wassen, knippen, föhnen en een krullentreatment.

Ik werk met meerdere kniptechnieken, allereerst op ervaring vanuit mijn eigen krulhaar en daarbij de do´s and dont´s. Verder voornamelijk geïnspireerd op de Devcut en heb ik de kniptechniek van Alanna York volgens de Controlled Chaos techniek geleerd.

 

DevaCut

De Deva Cut? Ja, de Deva Cut is in de States al een populaire kniptechniek voor krullend haar en een antwoord op de traditionele knip methoden. Anders dan bij de meeste knipbeurten – waarbij je haar eerst wordt gewassen en vervolgens ‘nat’ wordt geknipt – wordt bij de Devacut je haar geknipt terwijl het juist droog is (of met heel weinig haarproducten in je haar). Oftewel: om de Devacut uit te kunnen voeren, moet je haar droog en in zijn originele staat zijn, zodat je natuurlijke krulpatroon gewoon te zien is.  Zo ziet de haarstylist je krullen in natuurlijke staat. Vervolgens worden al je krullen plukje voor plukje geknipt.

Het doel van de Devacut is om je haar meer vorm en een natuurlijke look te geven. Maar we weten allemaal dat elke krul anders is en anders valt. Met de Deva Cut wordt je haar dus droog en per krul geknipt, zodat het mooi valt als geheel. Wat kun je precies verwachten tijdens de behandeling?

Eerst maak ik een analyse van jouw haar en vraagt naar je wensen. Vervolgens begint ik je haar krul voor krul in model te knippen.  Nadat het haar is geknipt, mag je naar de wasbak. Alle chemicaliën worden grondig uit je haar gewassen, met een cleanser naar keuze, Vervolgens mag je met de moisturizer,masker even ontspannen terwijl het inwerkt. Als het product goed is ingewerkt, en is uitgespoeld,eerst met lauw water en daarna eventueel met ijskoud wate,r wordt er krul voor krul een verzorgende krul creme/gel aangebracht. Ten slotte wordt je haar langzaamaan opgedroogd en in model gebracht. Het resultaat is verbluffend!

 

 

Controlled Chaos Methode

De techniek van Alanna York Controlled Chaos is echt geweldig als je (zoals ik) je haar zowel in krul wil dragen of ook welleens je haar steil wilt of wilt uit föhnen.

Het haar wordt eerst droog beoordeeld en besproken wat de wensen zijn, tevens kijken we naar gezichtsvorm, aan de hand daarvan knip ik een beginpunt en gaan we het daarna gelijk wassen.

Het haar wordt dus nat geknipt, nadat het hele haar volgens deze methode is geknipt, wordt het geföhnd en dan eventueel aanpassen wat nodig is. het grootste verschil is dat het haar met deze techniek meer “blend” of terwijl overloopt in elkaar en volgens de Deva cut kan er behoorlijk wat lengte verschillen ontstaan in de verschillende krullen.

 

Deze behandeling  is dus niet zomaar een knipbeurt is maar een gehele behandeling van ongeveer 1a 1,5 uur.

 

producten naar keuze

De krullenknip behandeling wordt uitgevoerd met

controlled chaos producten of..

Marlie cosmetique bio ecocert en CG PROOF.

Beide producten zijn fantastisch voor krullen!

Laat u adviseren of vermeld gerust waarnaar u keuze uit gaat.. voor meer info over de producten kijkt u onder het kopje “producten” op de website.

 

 

jean-paul-myne-wit
max-pro-wit
worxx-logo-wit
controlled-chaos-hair-4
naturalhaircompany-versie2
marlie