curly-header

De Curl Experience bestaat altijd uit wassen, verzorging, krullenknipbehandeling en stylen.

Deze behandeling kan je uitbreiden naar keuze met een heerlijke treatment als in curl experience Deluxe, of helemaal ontspannen met een wasmassage en treatment onder de stoomkap (Curl experience oil&care, Curl experience steam CG) of ga je helemaal nieuw starten en wil je beginnen met een Curl exclusive all in?

Hierbij beginnen we met een detox, oiltreatment, proteïne of moisture treatment onder de stoomkap, leave in conditioner, krullenknipbehandeling, advies en styling.. ofterwijl all in!

” Ik werk met meerdere kniptechnieken, allereerst op ervaring vanuit mijn eigen krulhaar en daarbij de do´s and dont´s. Verder geïnspireerd op de Devcut , heb ik de kniptechniek van Alanna York volgens de Controlled Chaos techniek geleerd, knip ik volgens de “inside techniek, en de natural hair techniek. “

 

DevaCut

De Deva Cut? Ja, de Deva Cut is in de States al een populaire kniptechniek voor krullend haar en een antwoord op de traditionele knip methoden. Anders dan bij de meeste knipbeurten – waarbij je haar eerst wordt gewassen en vervolgens ‘nat’ wordt geknipt – wordt bij de Devacut je haar geknipt terwijl het juist droog is (of met heel weinig haarproducten in je haar). Oftewel: om de Devacut uit te kunnen voeren, moet je haar droog en in zijn originele staat zijn, zodat je natuurlijke krulpatroon gewoon te zien is.  Zo ziet de haarstylist je krullen in natuurlijke staat. Vervolgens worden al je krullen plukje voor plukje geknipt.

Het doel van de Devacut is om je haar meer vorm en een natuurlijke look te geven. Maar we weten allemaal dat elke krul anders is en anders valt. Met de Deva Cut wordt je haar dus droog en per krul geknipt, zodat het mooi valt als geheel. Wat kun je precies verwachten tijdens de behandeling?

Eerst maak ik een analyse van jouw haar en vraagt naar je wensen. Vervolgens begint ik je haar krul voor krul in model te knippen.  Nadat het haar is geknipt, mag je naar de wasbak. Alle chemicaliën worden grondig uit je haar gewassen, met een cleanser naar keuze, Vervolgens mag je met de moisturizer,masker even ontspannen terwijl het inwerkt. Als het product goed is ingewerkt, en is uitgespoeld,eerst met lauw water en daarna eventueel met ijskoud wate,r wordt er krul voor krul een verzorgende krul creme/gel aangebracht. Ten slotte wordt je haar langzaamaan opgedroogd en in model gebracht. Het resultaat is verbluffend!

 

Controlled Chaos CC1 Methode

De techniek van Alanna York Controlled Chaos is echt geweldig als je (zoals ik) je haar zowel in krul wil dragen of ook welleens je haar steil wilt of wilt uit föhnen.

De cc1 techniek  is heel fijn omdat je het nat knipt en het kapsel over laat lopen waardoor de lengtes overal hetzelfde zijn. Het wordt hierbij in een C geknipt waardoor je lagen boven op wat langer zijn en de onder liggende lagen wat korter (die meer volume geven omdat ze meer opkrullen en stevigheid geven) en uitlopen naar de langere lengtes. Tevens kan je het haar mooi vastdoen en als je wil.. en/of uitfohnen zonder dat er allemaal verschillende lengtes inzitten.

Het haar wordt eerst droog beoordeeld en besproken wat de wensen zijn, tevens kijken we naar gezichtsvorm, aan de hand daarvan knip ik een beginpunt en gaan we het daarna gelijk wassen.

Het haar wordt dus nat geknipt, nadat het hele haar volgens deze methode is geknipt, wordt het geföhnd en dan eventueel aanpassen wat nodig is. het grootste verschil is dat het haar met deze techniek meer “blend” of terwijl overloopt in elkaar en volgens de Deva cut kan er behoorlijk wat lengte verschillen ontstaan in de verschillende krullen.

 

Inside techniek

Deze techniek kan zowel in droog haar als in nat haar geknipt worden, het haar wordt in meerdere C vormen geknipt naar de vorm van het kapsel. en in grove passee’s opgenomen voor een natuurlijke krulvorming. Deze techniek kan in kort en lang haar. Wel is het de bedoeling dat met deze techniek het haar enkel in de krullen gestyled kan worden/gedragen omdat er veel lengte verschillen in kan zitten.

 

Natural hair techniek

info volgt

Deze behandeling  is dus niet zomaar een knipbeurt is maar een gehele behandeling van ongeveer 1 tot 3 uur.

 

Producten naar keuze

De krullenknip behandeling wordt uitgevoerd met controlled chaos producten of.. Marlie cosmetique bio ecocert en CG PROOF.

Beide producten zijn fantastisch voor krullen!

Laat u adviseren of vermeld gerust waarnaar u keuze uit gaat.. voor meer info over de producten kijkt u onder het kopje “producten” op de website.

jean-222
max-222
hairworkxx-222
controlled-222
natural-222
marlie-222