De Curl Experience bestaat altijd uit wassen, verzorging, krullenknipbehandeling 

 

In onze salon bieden we de meest uitgebreide behandelingen om jouw haar te verzorgen en te stylen. Onze populairste behandeling is de Curl Experience Deluxe, waarbij we de CC techniek knippen naar jouw wens en adviseren we op basis van jouw haareigenschappen en eventuele behoefte aan CG-methode. We nemen de tijd om al jouw vragen te beantwoorden en jouw wensen te bespreken, zodat je volledig tevreden bent met het resultaat.

 

Ben je helemaal nieuw en wil je graag een eerste behandeling inplannen? Ons advies is dan om een   First Curl Experience Deluxe* in te plannen via onze online agenda”

*in deze behandeling hebben we eerst een uitgebreide intake waarbij we samen met jou een behandelplan gaan maken, wat tot nu toe de kwaiteit is van jouw krullen, wat jouw wensen zijn, welke technieken er bijpassend zijn, wellicht een kleuradvies, en natuurlijk alle tips en trics rondom jouw kruleigenschappen. vervolgens gaan we aan de slag volgens een “normale”curl experience deluxe: wassen, deep treatment, krullenkippen en föhnen

 

 

Heb je speciale wensen zoals een Global Curl of Curls by Warby techniek? Dan kun je kiezen voor een van onze Curl Experience Specials. Hierbij ligt de nadruk vooral op een andere manier van knippen tijdens de knipbehandeling, maar we adviseren je natuurlijk ook graag.

Ben je even toe aan ontspanning? Kies dan voor onze hot oil treatment of deep treatment onder de stoomkap. Hiermee geven we jouw haar de ultieme verzorging terwijl je even helemaal tot rust komt. Maak snel een afspraak en geniet van een behandeling op maat bij onze salon

 

Curl experience cg stoomkaptreatment: een heerlijk verwarmde haarolie treatment d.m.v. een Orli kaarsje of een heerlijke deep protein treatment onder de stoomkap,  zodat jou haar weer helemaal hersteld is en gevoed, een heerlijk relaxmoment.

 

of ga je helemaal nieuw starten en wil je beginnen met een Curl exclusive all in?

Hierbij beginnen we met een detox (klei), proteïne of moisture treatment onder de stoomkap, leave in conditioner, krullenknipbehandeling, advies en styling.. ofterwijl all in!

 

Kniptechnieken:

 

“Wij werken met meerdere kniptechnieken, allereerst op ervaring vanuit mijn eigen krulhaar en daarbij de do´s and dont´s. Verder zijn wij gespecialiseerd in de volgende technieken:

  • global curl dry cutting
  • controlled chaos cutting tecnique
  • curls by warby techniek
  • rezocut ( alleen mandy)
  • inside techniek
  • kinky coily type 4 gespecialiseerd

 

Droog krullen knippen

(global curl/ deva cut inspired)

Anders dan bij de meeste knipbeurten – waarbij je haar eerst wordt gewassen en vervolgens ‘nat’ wordt geknipt – wordt bij deze techniek je haar geknipt terwijl het juist droog is (of met heel weinig haarproducten in je haar). Oftewel: om deze techniek uit te kunnen voeren, moet je haar droog en in zijn originele staat zijn, zodat je natuurlijke krulpatroon gewoon te zien is.  Zo ziet de haarstylist je krullen in natuurlijke staat. Vervolgens worden al je krullen plukje voor plukje geknipt, dit is voor kort haar met een sterke krul een goede krul knip techniek.

Het doel van deze techniek in droog haar is om je haar meer vorm en een natuurlijke look te geven. Maar we weten allemaal dat elke krul anders is en anders valt. Met deze technieken wordt je haar dus droog en per krul geknipt, zodat het mooi valt als geheel.

 

Controlled Chaos CC Methode “my favorite!”

De techniek van Alanna York Controlled Chaos is echt geweldig als je (zoals ik) je haar zowel in krul wil dragen of ook welleens je haar steil wilt of wilt uit föhnen.

De cc techniek  is heel fijn omdat je het nat knipt en het kapsel over laat lopen waardoor de lengtes overal hetzelfde zijn. Het wordt hierbij in een C geknipt waardoor je lagen boven op wat langer zijn en de onder liggende lagen wat korter (die meer volume geven omdat ze meer opkrullen en stevigheid geven) en uitlopen naar de langere lengtes. Tevens kan je het haar mooi vastdoen en als je wil.. en/of uitfohnen zonder dat er allemaal verschillende lengtes inzitten.

Het haar wordt eerst droog beoordeeld en besproken wat de wensen zijn, tevens kijken we naar gezichtsvorm, aan de hand daarvan knip ik een beginpunt en gaan we het daarna gelijk wassen.

Het haar wordt dus nat geknipt, nadat het hele haar volgens deze methode is geknipt, wordt het geföhnd en dan eventueel aanpassen wat nodig is. het grootste verschil is dat het haar met deze techniek meer “blend” of terwijl overloopt in elkaar en volgens de Deva cut kan er behoorlijk wat lengte verschillen ontstaan in de verschillende krullen.

 

Inside techniek

Deze techniek kan zowel in droog haar als in nat haar geknipt worden, het haar wordt in meerdere C vormen geknipt naar de vorm van het kapsel. en in grove passee’s opgenomen voor een natuurlijke krulvorming. Deze techniek kan in kort en lang haar. Wel is het de bedoeling dat met deze techniek het haar enkel in de krullen gestyled kan worden/gedragen omdat er veel lengte verschillen in kan zitten.

 

 

Curls by Warby

 

Deze techniek is het meest interessant bij fijn haar, meer losse krullen, vermindering van pluis, natuurlijk volume. luchtigheid, zachte volle krullen met minder productgebruik zijn de sleutelwoorden van deze techniek. het haar wordt dan ook 2x geknipt. eerst bepalen we de lengte en vervolgend gaan wij de techniek toepassen. ben jij vaak bang voor lagen in het haar en bang dat je niet veel meer overhoudt? dan is deze techniek echt top voor jouw haar!

Rëzo-Cut 

(type 3-4 fijn tot dik haar)

Body Balance & Shape!

VOLUME IT IS!

De Rëzo techniek is er een die je herkent uit duizenden en echt het WAUW effect creëert!  mooie ronde vormen, veel volume, zonder verlies van lengte. Het is een techniek waarbij we knippen in roosjes (rondjes). Je moet het zien als een roos die open gaat. Hierdoor kan je super veel volume creëren omdat je meer lagen en sublagen knipt en dat allemaal met lengte behoud!‎ De Rëzocut is een techniek op droog haar waarmee je mega volume kunt creëren en de schoonheid van je krullen kunt verbeteren. Deze techniek kan alleen worden gedaan bij dames met van nature  en ‎‎krullend haar‎‎, beginnend met het 3-type.

Hou jij van Big hair, veel krullen en ben jij niet bang om jouw krullen met trots te showen? Dan is deze techniek helemaal geschikt voor jouw!

En in combinatie met Rëzolites maak je je kapsel helemaal af! Een fantastische 3 in 1 techniek waardoor we met zo min mogelijk schade en kleur in jouw haar met maximale effect kunnen bereiken, hiermee kan jij zeker 5 maanden voorruit! geen uitgroei, maximaal kleurschil en geen schade aan jouw krullen. Dat wil jij toch ook?!

 

 

Kinky Coily Curls Techniek 

(type 4 fijn tot dik haar)

Speciaal voor onze prachtige FRO’S hebben wij deze techniek sinds kort in ons aanbod. speciaal voor type 4 kroes/krul haar. Eerst gaan we het haar analyseren, wassen, helemaal uitkammen en verzorgen, dit duurt ongeveer 60minuten, hierna brengen we krul voor krul de styling aan in het haar en komen de natuurlijke krullen in zicht, deze styling duurt ongeveer 2,5 uur, afhankelijk van het haar laten we deze gel inwerken of gaan we het direct föhnen. Als laatst gaan we het haar knippen in de vorm, de lengte kan lang gelaten worden, mits de haarkwaliteit het toelaat, de totale behandeling duurt zo’n 3 a 4 uur.

 

De Curl experience  is dus niet zomaar een knipbeurt is maar een gehele behandeling van ongeveer 1 tot 3 uur.

 

 

 

Producten naar keuze

 

De krullenknip behandeling wordt uitgevoerd met ons eigen merk, ECRU curl perfect ,Ouidad,  Controlled chaos of Rezo verzorging.

Alle producten zijn fantastisch voor krullen, en hebben elk een eigen kwaliteiten en verschillende prijsklasse

Laat u adviseren of vermeld gerust waarnaar u keuze uit gaat.