In Curly Girl the Handbook wordt precies omschreven wat de Curly Girl Methode inhoudt. En lees je alles over het verzorgen van je haar. Zelfs als je maar een kleine slag in je haar hebt. Curly Girl te Handbook is geschreven door Lorraine Massey; ook een krullenbol. In dit boek waarom krullend haar altijd droger is dan stijl haar, waarom je altijd (ook als je geen krullen hebt) je haar met sulfaatvrije shampoo moet wassen en nog veel meer informatie. Daarnaast kom je erachter welk type haar je hebt en hoe je jouw type haar reinigt, en verzorgd.

Wat is de Curly Girl Methode?

De Curly Girl Methode (of CG methode) is niets anders dan een methode om jouw haar weer gezond te maken en houden. Je haar zal niet meer futloos zijn, maar glanzen en volume hebben. Je haar zal niet meer zo snel pluizen en je golven of krullen zullen mooi gedefineerd zijn. Iedereen zal aan je vragen wat je met je haar gedaan hebt en je zal de hele dag complimenten krijgen. Wil jij ook mooi en glanzend haar met de Curly Girl Methode? Lees dan gauw verder hoe je dit voor elkaar krijgt!

Hoe werkt de Curly Girl Methode?

Het belangrijkste is dat je weet wat jouw haartype is. Steil haar, golvend haar, krullen of kroeshaar. Ieder haartype heeft namelijk andere verzorging nodig. Zo heeft steil haar minder vocht nodig dan krullend haar. Steil haar wordt sneller vet dan krullend haar. Maar krullend haar kan er heel vettig uitzien en toch droog en stug zijn. Zo heb je voor ieder haartype ook andere producten nodig. Maar ook in krullend haar heb je veel variaties. En daarnaast is het belangrijk om te weten of je je haar vaak kleurt, föhnt en/of stijl maakt met de stijltang

Aan de slag met de Curly Girl Methode:

Nu ga je alleen nog maar je haar wassen, voeden en verzorgen met de Curly Girl Methode. De basis, en voor ieder haartype te gebruiken, is reinigen, voeden, scrunchen (drogen) en styling (in model brengen).. Als je met de Curly girl Methode aan de slag gaat, zal je zien dat je futloze en uitgezakte krullen al snel vorm, definitie en volume krijgen. Wat belangrijk is, is dat je de CG-methode als basis gebruikt en onderzoekt welk product wel voor je werkt en welk product niet. Het is dus belangrijk om geduld te hebben en niet op te geven.

eventueel: voor het wassen: een pre-poo ofterwijl in droog haar olie inmasseren en deze minstens 1 uur max.. een nacht mee slapen, daarna ga je naar stap 1.

Stap 1.

Je haar reinigen
Vanaf nu reinig je je haar met een sulfaatvrije shampoo, Deze cleansers verwijderen we vuil uit je haar maar niet de natuurlijke oliën’talg uit je haar. Belangrijk is dat je hier alleen je hoofdhuid mee reinigt en inmasseert. Als je je haar uitspoelt spoel je vanzelf de resten gel en dergelijke uit je haar.

bijvoorbeeld:

  • Marlie cosmetique bio – bain Hydratant – familial shampoo -diepreinigende shampoo
  • Jean Paul Myne – Navitas organic touch kleuren shampoo en conditioner

Stap 2.

Conditioner/masker
Dit doe je na de reiniging. Als je bij het reinigen een conditioner hebt gebruikt dan heb je alleen je hoofdhuid gewassen en is je haar schoongespoeld bij het uitspoelen. Nu neem je  conditioner en verdeel het goed in  je haar . Zorg dat ieder plukje bedekt is met conditioner. Haal je vingers door je haar en kam met je vingers door je haar. Scheelt weer als je straks klaar bent ;-). Dan knijp je vanaf de punten van je haar in je haar; alsof je je krullen erin knijpt. Spoel dan je haar uit het liefst met koud water om je haarschubben af te sluiten.

bijvoorbeeld:

  • Marlie cosmetique bio -masque nutritif -leave in conditioner
  • Jean Paul Myne -Navitas organic Touch kleurshampoo en conditioner

Stap 3.

Scrunchen (drogen met diffuser)
Hier is het heel belangrijk dat je geen gewone badstof handdoek gebruikt. Gebruik een microvezel handdoek , een t-shirt, of hydrofiele doek. Nu niet je haar droogwrijven, maar knijp met de doek in je haar. Op deze manier behouden de krullen hun vorm en verwijder je al het overtollige water en de conditioner die je haar niet op kan nemen. Je bent al bijna klaar! Je hoeft nu je haar in principe niet te kammen. Ik doet dit altijd wel. Gebruik hiervoor een grove kam bijvoorbeeld van Phuse met arganolie. Deze kam voorkomt dat je haar afbreekt. Nadat je het gekamd hebt, pak je je doek weer, buigt je haar voorover en knijp je je krullen weer in je haar.


Stap 4.

Gel of krulcreme
Gel? Ja gel. Je krullen hebben stevigheid nodig terwijl het droogt. Je staat nog voorover gebogen en pakt nu een handjevol gel (afhankelijk van de lengte van je haar, de vochtigheid die dag en of je haar snel pluist) en verdeelt dit over beide handen. Nu knijp je de gel zachtjes in je haar. Je begint dus bij de punten, zet je hand onder de punten en knijp omhoog. Alsof je een spiraal omhoog duwt.
Als iedere pluk is voorzien van gel doe je je hoofd langzaam omhoog, kijk naar boven en schudt zachtjes je krullen.
Vermijd gel waarin de volgende ingrediënten zitten:
Alcohol: zorgt dat je haar uitdroogt. in shampoo zit vaak ook alcohol, maar dit spoel je uit. De alcohol in gel zit de hele dag en nacht in je haar. De alcohol in gel trekt dan de hele dag al het vocht uit je haar met het gevolg dat je droog en stug haar krijgt.
Siliconen: net als bij de conditioner stoot dit water af en voorkomt dat je haar vocht opneemt.
Parabenen: Dit zijn conserveringsmiddelen die in veel schoonheidsproducten worden verwerkt. Parabenen houden bacteriën van de producten. Er bestaat alleen wel twijfel over wat het met je gezondheid doet. Parabenen worden gelinkt aan kanker en parabenen verstoren je hormoonhuishouding. Tegenwoordig zijn er veel producten op de markt die vrij van parabenen zijn. Let hierop als je gel koopt, maar ook bij alle andere producten die je koopt.

bijvoorbeeld:

  • Marlie cosmetique bio -styling gel -Monoi oil

Stap 5.

Drogen
En nu doe je niks anders dan je haar aan de lucht laten drogen. En raak je haar niet aan totdat het volledig droog is. Wil je toch je haar föhnen, gebruik dan een diffuser op de medium blaasstand en een niet te warme stand. Hang je met je hoofd voorover en opzij en droog zo je krullen zonder ze met je handen aan te raken. Als je haar volledig droog is na het aan de lucht drogen of na het föhnen, hang je weer voorover en schrunch (knijp) je de gel uit je krullen. Het resultaat zijn zachte, gedifineerde en glanzende krullen of golven.


Stap 6.

Tussen de wasbeurten door
Ik was niet iedere dag mijn haar. Is ook helemaal niet nodig. Maar als ik ga slapen maak ik altijd een losse pineapple (staart midden op mijn hoofd). En als ik in de ochtend de staart eruit haal ziet het er niet heel charmant uit. In de badkamer staat een spuitflesje met water waar ik een paar druppels moisturizer aan toe heb gevoegd. of gebruik ik de leave in spray conditioneren brengt je krullen weer tot leven.
Je hoeft nu in principe niks meer in je haar te smeren. Ik zie meestal ‘ s ochtend al meteen aan de staat van mijn haar of ik nog wat conditioner kan gebruiken of niet. Ik gebruik altijd wel een beetje gel. Dan is het weer mijn haar laten drogen aan de lucht en scrunchen als mijn haar droog is.

En dat is alles. Dit is de basis. In de Salon leg ik je graag tijdens een Curl experience alles uit, testen we je haarconditie en vertel ik je alles op de routine en producten!


krullen knippen voor na foto

Welke producten moet ik gebruiken?

Alles wat Curly Girl vriendelijk is. Dus vermijdt de schadelijke ingrediënten. de producten van Marlie Cosmetique bio zijn geheel 100% cg proof en kun je voor zowel krullen, steil haar en kinderen gebuiken. Ik zei dat de CG methode ook voor steil haar werkt. Misschien niet de was- en droogtechnieken, maar wel wat betreft het gebruiken van producten die je haar niet beschadigen.

Mooi en glanzend haar met de Curly Girl Methode
Geduld is hier heel belangrijk. Want heb je je haar jaren onbewust verwaarloosd, dan duurt het even voordat je haar weer gezond is. Maar geloof me, je ziet snel resultaat. Je voelt het wanneer je straks je hand over je haar haalt. Het is zacht en gevoed. En het zal alleen maar beter worden en nog meer gaan krullen!

Interesse

Maak vandaag nog een afspraak voor een Curl experience!

Al enthousiast geworden en wil je aan al de slag met de producten?

Bestel in de webshop jou favoriete krullenproducten en start morgen al als Curly Girl!

Afspraak maken Bestel nu

jean-222
max-222
hairworkxx-222
controlled-222
natural-222
marlie-222