Toen één van de dames van CG Proefjes mij kwam bezoeken in mijn kapsalon voor een Curl Experience, spraken we over verschillende kniptechnieken. We kwamen erachter dat we veel horen dat curlies het lastig vinden om te bepalen welke kniptechniek de juiste resultaten geeft bij hun haar.
Tijd voor een blog dachten we!
Aan de hand van deze blog neem ik je mee in de verschillende kniptechnieken, waarvan ik er een heel aantal toepas in mijn kapsalon. En aan de hand daarvan bepalen we welke techniek bij jou haartype en wensen past, daarnaast verzorgen we de gehele behandeling cg approved, nemen we natuurlijk al je haareigenschappen door en passen we daar de verzorging op aan.

Global curl/devacut inspired
Anders dan bij de meeste knipbeurten – waarbij je haar eerst wordt gewassen en vervolgens ‘nat’ wordt geknipt – wordt bij deze techniek je haar geknipt terwijl het juist droog is (of met heel weinig haarproducten in je haar). Oftewel: om deze techniek uit te kunnen voeren, moet je haar droog en in zijn originele staat zijn, zodat je natuurlijke krulpatroon gewoon te zien is. Zo ziet de haarstylist je krullen in natuurlijke staat. Vervolgens worden al je krullen plukje voor plukje geknipt, dit is voor kort haar met een sterke krul een goede krul knip techniek.

Het doel van deze techniek in droog haar is om je haar meer vorm en een natuurlijke look te geven. Maar we weten allemaal dat elke krul anders is en anders valt. Met deze technieken wordt je haar dus droog en per krul geknipt, zodat het mooi valt als geheel.

Controlled Chaos CC Methode (“my favorite!”)
De techniek van Alanna York Controlled Chaos is echt geweldig als je (zoals ik) je haar zowel in krul wil dragen of ook welleens je haar steil wilt of wilt uit föhnen.

De cc techniek is heel fijn omdat je het nat knipt en het kapsel over laat lopen waardoor de lengtes overal hetzelfde zijn. Het wordt hierbij in een C geknipt waardoor je lagen boven op wat langer zijn en de onder liggende lagen wat korter (die meer volume geven omdat ze meer opkrullen en stevigheid geven) en uitlopen naar de langere lengtes. Tevens kan je het haar mooi vastdoen en/of uitföhnen zonder dat er allemaal verschillende lengtes in zitten.

Het haar wordt dus nat geknipt. Nadat het hele haar volgens deze methode is geknipt, wordt het geföhnd en dan eventueel aanpassen wat nodig is. Het grootste verschil is dat het haar met deze techniek meer “blend” of terwijl overloopt in elkaar. Bij bijvoorbeeld de Devacut techniek kan er behoorlijk wat lengte verschil ontstaan in de verschillende krullen.

 

Inside techniek
Deze techniek kan zowel in droog haar als in nat haar geknipt worden, het haar wordt in meerdere C vormen geknipt naar de vorm van het kapsel en in grove passee’s opgenomen voor een natuurlijke krulvorming. Deze techniek kan in kort en lang haar. Wel is het de bedoeling dat met deze techniek het haar enkel in de krullen gestyled kan worden/gedragen omdat er veel lengte verschillen in kan zitten.

Last but not least: Rëzocut!
Helaas kon onze reis eind maart 2021 niet doorgaan naar New York om deze techniek te leren maar het is verplaatst naar het najaar van 2021, dus nog even geduld. *update verplaatst naar maart 2022

De Rëzocut is bedacht door Nubia Suarez. Bij een Rëzocut wordt het haar droog geknipt in roosvormige bundels, wordt het met een speciale c vormige schaar geknipt en worden veel lagen gecreëerd, waardoor er volume ontstaat.

Wat is een Rëzocut en hoe verschilt het van een Devacut?

De Rëzocut is Nubia’s eigen kniptechniek die ze inmiddels al jaren toepast en leert aan haarstylisten van over de hele wereld!

Deze speciale kniptechniek is geschikt voor elke haartextuur.

Het meest opvallende verschil tussen een Devacut en een Rëzocut is dat de Devacut richt zich op laagjes rondom je gezicht, terwijl de Rëzocut een gelijkmatige lengte behoudt helemaal rond je hoofd,” aldus Suarez. Het is een techniek die voor veel luchtigheid zorgt, zodat je krullen zich vrij kunnen bewegen.

De Rëzocut is ook perfect voor curlies die van hun lengte houden, omdat het een vorm creëert met behoud van zowel lengte als volume.

Zoals je kunt lezen, variatie genoeg! Wij vinden het in onze kapsalon ook erg fijn om meerdere technieken te combineren om zo tot een perfect eindresultaat te komen die geheel gepersonaliseerd is aan jouw krultype, haarwensen en verwachtingen.

Mandy Roovers