Haircare during summertime!

 

Yessss! It’s summertime! De schoolvakanties zijn weer begonnen, we mogen eindelijk weer op vakantie en we kunnen weer heerlijk genieten van het zonnetje.

Maar het brengt ook risico’s mee voor je haar en huid. Door de hitte en de stralingen van de zon, kunnen je haren en huid erg beschadigen als je hier niet de juiste bescherming voor neemt. Of te wel, smeer je in! Dit geldt ook voor je haar. Dit lees je goed, ook je haar moet je goed insmeren. Hierbij een aantal tips:

 

Tip 1: Smeer je haar in!

Een natuurlijke olie is een erg goede manier om je haar te beschermen. Hier zit namelijk een UV filter in.

Bijvoorbeeld Marlie Monoi Oil of Flora &Curl superfruit oil.

 

Tip 2: Hoe bescherm je je haar tegen chloor?

Simpel! Maak je haar nat met kraanwater. Waarom? Doordat het haar schoongespoeld is met kraanwater, kunnen mineralen, zout en chloor minder snel je haar binnendringen. Toch kan het zijn dat deze stoffen het haar wel binnendringen. Daarom is het net zo belangrijk om je haar weer schoon te spoelen met kraanwater na het zwemmen, doe daarna wel altijd een leave in  conditioner erin om je haarschubben te sluiten.

 

Tip 3: moisture, moisture, moisture!

Niets is zo belangrijk om je haar te voeden met vocht (moisture). Je haar kan enorm droog worden van al het zeewater, chloor en natuurlijk de zon. Denk aan een deepco of masker. Dit voedt je haar weer enorm. Het moet natuurlijk wel cg proof zijn. Dus zonder sulfaten, parabenen en siliconen.

Bijvoorbeeld ons eigen hydrating mask of molasses mask van flora&curl.

Tip 4: Neem een hairmist mee!

Dit is erg belangrijk voor tussendoor. Voelt je haar droog aan? No problem! Even je haar nat sprayen and you’re good to go!

 

Bijvoorbeeld hairmist van flora&curl of moisture mist van Ecru, heb je juist proteïne nodig? Dan is onze protein booster jou must have deze zomer!

 

Tip 5: Draag hoofdbedekking!

Denk aan een satijnen sjaaltje, zomerhoed of een pet. Satijn is super zacht voor je haar en huid (denk aan een satijnen kussensloop). Dit beschermt het haar plus het is zacht voor je haar en huid.

 

Tip 6: vlecht je haar.

Doe wat leave-in in je haar, vlecht of twist je haar en je kan de hele dag door. Hierdoor ontstaan er geen knopen, plus als je de vlechten eruit haalt zit het ook super leuk!

 

Tip 7: ben voorzichtig met je shampoo!

Doordat je het vaker schoongespoeld door het water door zwemmen etc., wordt je haar en hoofdhuid al deels gereinigd. Daarom wil je je haar en hoofdhuid niet teveel reinigen, je hoofdhuid kan hierdoor nog meer uitdrogen, was het wat vaker mer een co wash of cream shampoo of gebruik eens een pre poo..

 

Tip 8: hydrate yourself!

Drink voldoende water. Dit is niet alleen belangrijk voor je lichaam, maar ook voor je haar. Voeding begint van binnenuit!

 

Of te wel, genoeg tips om de zomer goed door te komen.

Enjoy the summer and enjoy your Curls!

Mandy Roovers