// NEW BLOG// Cg methode ~ curly girl method~

De een volgt de cg methode all the way, de ander leest dit en denk wat?? De cg ofterwijl Curly Girl methode is vernoemd naar het gelijknamige boek van Lorraine Massey.

Het is manier om je eigen krullen beter te leren kennen en jouw haarproducten erop aan te passen zodat je uiteindelijk mooie, gezonde krullen hebt.

Er wordt o.a besproken welke haartype je hebt, of jouw krullen proteïne of moisture nodig hebben en wat voor ingrediënten je absoluut moet vermijden zoals parabenen, siliconen en sulfaten omdat deze slecht voor je haar zijn. Je beter je haar niet te vaak zou moeten föhnen, verven en stijlen.

Het is een soort “way of life” voor krullen.
Persoonlijk zie ik deze methode meer als een leiddraad, het boek is al een aantal jaren oud en niet meer geüpdate, en er is inmiddels nog meer kennis dan dat het boek verteld. Het gaat er dan ook niet altijd om wat voor ingrediënten er niet in mogen zitten, maar wat voor ingrediënten er juist wél inzitten en of deze natuurlijk en puur zijn en ervoor zorgen dat je haar en krullen er ook daadwerkelijk beter en gezonder van worden.

In de salon besteden we er samen aandacht aan indien jij wenst, ik leg je graag alles uit en vul jou kennis aan met wat jij graag nog zou willen leren, kijken we naar de haareigenschappen, en voer ik een rektest uit: hierbij kan ik zien wat jou haar tekort komt en welke voedingsstoffen je haar nodig heeft zoals proteïne en moisture(vochtbalans). Tevens kan je kiezen, of de keuze aan mij laten met welk product je graag behandeld wilt worden:

*Marlie bio: eco cg meerendeel proteïne

*Flora&Curl: cg meerendeel moisture/proteïne vrij

*Ecru curl perfect: deels cg met zowel proteine/moisture

Voor elke krullie wat wils dus!

Wist je dat je in de webshop kunt filteren op proteïne/proteïne vrije cg producten? Heel handig!

Enthousiast geworden over de cg methode en jouw krullen? Kom gerust eens langs.

#cg #cgmethod
#cgmethode #curlyhairproducts
#curlygirl #proteïne #moisture #ecrunewyork #marliebio #floracurl #rekstest #haareigenschappen #naturalhair #curls #curlsstyliste #krullensalon #krullenkapper #curlstyliste #oudenbosch #noordbrabant

Mandy Roovers